Εν μέσω απαγορεύσεων στις μετακινησεις, μηνυμάτων παραμονής στο σπίτι και εντολών να τηρούνται αποστάσεις , πολλοί Έλληνες πια έχουν προσαρμοστεί στις αλλαγές που επέφερε το COVID-19.

Εάν πρόκειται να μετακομησετε, μπορείτε να το κάνετε με λίγο επιπλέον σχεδιασμό και λαμβάνοντας όλα τα κατάλληλα μέτρα.

Τι μπορείτε να κάνετε για να προστατευτείτε στην μετακόμιση:

DIY αν είναι δυνατόν

Παρόλο που τα περισσότερα κράτη έχουν ορίσει τις υπηρεσίες μετακομισεων ως «απαραίτητες» και επομένως εξακολουθούν να είναι σε θέση να λειτουργήσουν, πολλές μικρότερες εταιρείες έχουν μειώσει τις ώρες ή έχουν σταματήσει τις επιχειρήσεις εντελώς. Εάν μπορείτε, χρησιμοποιείστε το δικό σας μεταφορικό μέσο και φέρετε πάντα μαζί σας γάντια, μάσκα και απολυμαντικό χεριών.

Ελαχιστοποιήστε την επαφή

Εάν είστε στις ευπαθείς ομάδες ζητήστε μια προσφορά μέσω διαδύκτιου η τηλεφώνου και δείτε εάν η εταιρεία προσφέρει πλήρως ανέπαφη υπηρεσία.

Ξεχάστε τις χειραψίες, για προφανείς λόγους.

Λάβετε επιπλέον προφυλάξεις υγιεινής

Φορέστε μάσκες και γάντια. Εάν προσλάβετε εταιρεία μετακομίσεων, πιθανότατα θα φέρουν παρόμοια εφόδια για τους εργαζομένους τους, αλλά ίσως χρειαστεί  να διαθέσετε  επιπλέον προϊόντα υγιεινής.

Απολυμάνετε αντικείμενα και επιφάνειες που αγγίζονται συχνά, δίνοντας ιδιαίτερη προσοχή στα κουμπιά και τις λαβές της πόρτας.

Τοποθετήστε σαπούνι και χαρτοπετσέτες δίπλα σε νεροχύτες και απολυμαντικό χεριών.

Αγοράστε καινούργια κουτιά: Ο coronavirus βρέθηκε να ζει σε χαρτόνι για έως και 24 ώρες, οπότε ενδέχεται να μην είναι η ώρα να παραλάβετε μεταχειρισμένα μετακινούμενα είδη από καταστήματα που τα ανακυκλώνουν. Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε κουτιά που έχετε ήδη στο σπίτι σας.

Να είστε επικοινωνιακοί και ευέλικτοι

Πριν από τη μετακίνησή σας, επικοινωνήστε με τους γείτονές σας – ειδικά εάν ζείτε σε μια πολυκατοικία – και μοιραστείτε την ημερομηνία και την ώρα που σκοπεύετε να μετακομίσετε. Αυτό δίνει σε όλους όσους βρίσκονται κοντά σας την ευκαιρία να αποφύγουν περιττές επαφές και να σας ενημερώσουν υπαρχει πρόβλημα.

Εάν εσείς ή κάποια μέλη της οικογένειας αντιμετωπίζετε συμπτώματα κοροναϊού, αναβάλλετε τα σχέδια σας. Παρόλο που η αναδιοργάνωση είναι ταλαιπωρία , η υγεία και η ασφάλεια σας καθώς και των άλλων, προέχει. 

Καλή σας μετακόμιση και βρισκόμαστε πάντα στην διάθεση σας για ενοικιάσεις ακινήτων που σας αρμόζουν.

Επικοινωνείστε με την ομάδα μας και κλείστε ραντεβού. Θα χαρούμε να σας μιλήσουμε.